ABD Gazze'de öldürdüğü siviller sebebiyle İsrail'i eleştirdi

ABD Gazze'de öldürdüğü siviller sebebiyle İsrail'i eleştirdi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'in Gazze'nin güneyinde yürüttüğü savaşa yönelik kamuoyu önünde şu ana kadarki "en sert" eleştirilerini dillendirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail hükümetinin sivilleri korumaya yönelik beyan ettiği niyetler ile sahadaki kayıplar arasında fark olduğunu söyledi.

Blinken, Perşembe günü Washington'da İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile görüştükten sonra düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Gazze'nin güneyinde yürüttüğü savaşa yönelik kamuoyu önünde şu ana kadarki en sert eleştirilerini dillendirdi.

"Güney yönündeki harekâtın birinci haftası dolmak üzere... İsrail'in sivilleri korumaya öncelik vermesi zorunlu olmaya devam ediyor," diyen Blinken, "sivilleri koruma niyeti ile sahada gördüğümüz gerçek sonuçlar arasında bir boşluk var," ifadelerini kullandı

İsrail, iki ay önce İsrail'e düzenlediği saldırının ardından Hamas'ı ortadan kaldırması gerektiğini söylüyor ve askeri operasyonlarla ilgili uyarılar da dahil olmak üzere sivilleri tehlikeden uzak tutmak için mümkün olan her şeyi yaptığını ileri sürüyor.

ABD Başkanı Joe Biden, perşembe günü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Ürdün Kralı Abdullah ile ayrı ayrı telefonda görüştü. Beyaz Saray, Biden'ın "insanların çatışma alanlarından güvenli bir şekilde uzaklaşmalarına olanak tanıyan koridorlar aracılığıyla sivilleri koruma ve sivil nüfusu Hamas'tan ayırmanın kritik olduğunu vurguladı" dedi.

Kaynak: Euronews

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.