ABD: Gazze'de yaşananlar bir soykırım değil

ABD: Gazze'de yaşananlar bir soykırım değil

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarında 35.000'den fazla Filistinli hayatını kaybetti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD'nin Gazze'de yaşananların bir soykırım olduğuna inanmadığını söyledi.

"İsrail'in masum sivillerin korunması ve refahını sağlamak için daha fazlasını yapabileceğine ve yapması gerektiğine inanıyoruz. Gazze'de yaşananların bir soykırım olduğuna inanmıyoruz" dedi.

Gazetecilere konuşan Sullivan, ABD'nin Hamas'ın yenildiğini görmek istediğini söyledi ancak arada kalan Filistinli sivillerin " cehennemi yaşadıkları" uyarısında bulundu.

Sullivan ayrıca Biden yönetiminin Refah'ta büyük bir İsrail askeri operasyonuna karşı olduğunu da yineledi.

Sullivan, ABD'nin "bir sonraki adımın ne olacağını" hesaba katmayan bir İsrail işgalinden endişe duyduğunu da sözlerine ekledi.

Sullivan, İsrail'in Gazze'nin kuzeyinde gerçekleştirdiği büyük askeri operasyonlara ve Hamas savaşçılarının geri dönüşüne de dikkat çekti.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarında 35.000'den fazla Filistinli hayatını kaybetti. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre ölenlerin tamamına yakını kadın ve çocuklar.

Yine bakanlık verilerine göre binlerce kişinin cesedi halen İsrail bombardımanlarında yerle bir olan binaların enkazı altında.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.