ABD Gazze'ye havadan yardım bırakmayı planlıyor

ABD Gazze'ye havadan yardım bırakmayı planlıyor

ABD yönetiminin Gazze Şeridi'ne havadan yardım bırakma seçeneğini değerlendirdiği bildirildi.

ABD Gazze'ye havadan insani yardım ulaştırmayı değerlendiriyor.

NBC News'e konuşan bir ABD'li yetkili, karadan yapılan sevkiyatların yavaşlığı nedeniyle Joe Biden yönetiminin Gazze'ye havadan yardım bırakmayı düşündüğünü belirtti.

Gazze'nin kuzeyinde son haftalarda kıtlık sebebiyle ölümler yaşanmaya başlamıştı.

Biden yönetiminin hamlesinini yaklaşan seçimler öncesinde iç kamuoyunun tepkisi azaltmayı ve uluslararası arenadaki baskıları hafifletmeyi amaçladığı düşünülüyor.

Öte yandan insani yardım örgütleri ABD'nin söz konusu hamlesine tepki göstererek, ABD'nin bunun yerine İsrail'e askeri yardımları kesmesi gerektiğini belirtti.

"Oxfam Amerika"nın barış ve güvenlikten sorumlu direktör yardımcısı Scott Paul bugün yaptığı açıklamada, bu hamlenin daha ziyade "Gazze'deki vahşete katkıda bulunan ABD'li yetkililerin vicdanlarını rahatlatmaya yönelik olduğunu" belirtti.

Paul, "ABD, Gazze'ye havadan rastgele yardım atmak yerine, İsrail'e ayrım gözetmeyen saldırılarda kullanılan silah akışını kesmeli, derhal ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması için baskı yapmalı ve İsrail'in insani yardım, erişim ve diğer temel hizmetleri sağlama görevini yerine getirmesi konusunda ısrarcı olmalıdır." dedi.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.