ABD, Girit Adası'na F-35 ve F-15 savaş uçakları konuşlandırıyor

ABD, Girit Adası'na F-35 ve F-15 savaş uçakları konuşlandırıyor

Amerikan Hava Kuvvetleri’ne ait F-35A ve F-15E uçaklarının Yunanistan’ın Girit Adası’ndaki Suda’da üslenmesi konusunda izin için Washington Yunan Hükümetine başvurdu.

Amerikan Hava Kuvvetleri’ne ait F-35A ve F-15E uçaklarının Yunanistan’ın Girit Adası’ndaki Suda’da üslenmesi konusunda izin için Washington Yunan Hükümetine başvurdu. Hürriyet Gazetesi’nden Yorgo Kirbaki’nin haberine göre izin için Yunan Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları çalışmalara başladı.

Yunan Kathimerini Gazetesi’ne dayandırılan habere göre bu onayın verileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Henüz kaç uçak olacağı konusunda açıklama yapılmazken F-35 ve F-15E’lerle birlikte yaklaşık 500 personelin bölgede görev yapması planlanıyor.

Ne kadar kalacakları belli değil

Girit’te üslenecek ABD uçaklarının Suda hava üssünde ne kadar kalacakları hakkında bilgi verilmedi. Kathimerini gazetesi, söz konusu uçakların “tatbikat ve operasyonlara” katılacaklarını yazdı.

ABD, deniz ve üssünün bulunduğu Suda’da altyapı çalışmaları için son yıllarda ciddi yatırım yaptı. Bu çerçevede hava üssü, F-35 tipi savaş uçaklarını sınırlı süre için de olsa barındırabilecek duruma getirildi.

Bu arada, Yunanistan ile ABD arasında geçen yıl ekim ayında imzalanan savunma işbirliği anlaşması (güncellenmiş yeni protokol) ile ilgili yasa tasarısı, yarın Yunan parlamentosunda onaylanacak.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.