ABD 'güvencesiyle' işkence: Musul'da siviller kıyımdan geçiriliyor

ABD 'güvencesiyle' işkence: Musul'da siviller kıyımdan geçiriliyor

Bağdat hükümeti ve İran destekli Şii milislerin eline geçen şehirde sivillere yönelik insanlık dışı muamele devam ediyor.

*Bu haberdeki görüntüler rahatsız edici içerik barındırmaktadır.

IŞİD'in elinden alınan Musul'da sivilleri hedef alan saldırılar devam ediyor. Harabeye dönen bölgede mahsur kalan siviller işkence ve katliamla karşı karşıya.

Özellikle enkaz halini alan Eski Şehir'in sokaklarında yıkıntılar arasında bazı siviller Şii milisler ve Irak Özel Kuvvetleri'nin eline geçmek yerine açlık, susuzluk ve havasızlıktan can vermeyi tercih ediyor. Mahsur kaldıkları enkaz yığınlarından çıkmayı başaran sivilleri, IŞİD üyesi olma suçlamasıyla işkence ve katliam bekliyor. Bölgede Şii milisler ve hükümet güçleri sivillere yönelik insanlık dışı muamelelerini kayda alıp sosyal medyada paylaşıyor.

 


Paylaşılan bu görüntülerden birinde enkaz altından çıkarılan sivilleri darp eden ve işkenceye maruz bırakan hükümet güçleri yer alıyor. Bazı askerler yerde yatan sivillerin başını taşlarla ezerken, bazı siviller ise tekme, yumruk ve dipçik darbeleriyle dövülüyor. Silah seslerinin geldiği ve infazların yaşandığı tahmin edilen bölgede bir milisin üzerinde yer alan ABD bayrağı oldukça dikkat çekici. İran'ın kontrolündeki Bağdat hükümetine bağlı bu savaşçılar, İran'ın ABD karşıtlığı söylemine rağmen, Irak ve Lübnan gibi bölgelerde ABD ile yakın işbirliği içerisinde.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.