ABD halkı doğaya 'ideolojik' bakıyor

ABD halkı doğaya 'ideolojik' bakıyor

ABD halkının çevre ve iklim değişikliği konularındaki görüşlerinin, destekledikleri siyasi partiye göre şekillendiği ortaya çıktı.

Washington merkezli düşünce kuruluşu Pew Araştırma Merkezi'nin 1534 kişiyle yaptığı ankete göre, fosil yakıtlardan ve nükleer santrallerden enerji üretimi konularında ABD'liler arasında ciddi görüş ayrılıkları bulunuyor.

Sputnik'in haberine göre; enerji üretimindeki görüş ayrılıkları, siyasi parti ve ideolojik farklılıklara dayanıyor. Ülkede iklim değişikliğiyle ilgili düşünceler genel olarak kişilerin siyasi parti seçimlerine göre şekilleniyor. Ankete katılanların yüzde 36'sı küresel iklim değişikliği hakkında 'son derece endişeli'. Bu grubun yüzde 72'si Demokrat Parti'yi, yüzde 24'ü ise Cumhuriyetçi Parti'yi destekliyor.

Araştırmaya göre liberal demokratların yüzde 64'ü medyanın, iklim değişikliği tehdidi konusunu yeteri kadar ciddiye almadığına inanıyor, muhafazakar Cumhuriyetçilerin yüzde 72'si ise medyanın, iklim değişikliğini abarttığını düşünüyor. İklim değişikliğinin nedenleri ve halkın bilgilendirilmesi konularında liberal demokratların yüzde 70'i iklim bilimcilere güveniyor, muhafazakar cumhuriyetçilerde ise bu oran yüzde 15'le sınırlı kalıyor.

Ankete katılan kişilerin yüzde 52'si denizlerde petrol aramak için sondaj yapılmasına, yüzde 53'ü de kaya petrolü ve gazı üretmekte kullanılan hidrolik çatlatma tekniğine karşı olduklarını belirtiyor. Öte yandan, ABD halkının yenilenebilir enerjiden elektrik üretiminde hemfikir olduğu belirtildi.  Anket katılımcılarının yüzde 89'u güneş enerjisini, yüzde 83'ü de rüzgar enerjisinden elektrik üretimini destekliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.