ABD hava saldırısı düzenledi, Taliban tehdidini yineledi

ABD hava saldırısı düzenledi, Taliban tehdidini yineledi

ABD'nin Afganistan'da hava saldırıları düzenlemesi sonrası Taliban ABD'ye yönelik tehdidini yineledi.

ABD'nin Afganistan'da sivil yaşam alanlarına yönelik hava saldırıları düzenlemesi sonrası Taliban tehdidini yineledi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre ABD savaş uçakları Afganistan'ın güney kesimindeki Kandahar iline bağlı Argandab ve Argistan ilçelerinde hava saldırıları gerçekleştirdi.

ABD'nin iki ilçede toplamda 14 hava saldırısı gerçekleştirdiği, saldırılarda 12 sivilin öldüğü, 3 sivilin de yaralandığı bildirildi.

Taliban, saldırıların çatışma bölgelerinden uzaktaki sivil alanlara düzenlendiğini ifade ederek, ABD'ye karşı uyarılarını yineledi.

Taliban tarafından yayınlanan ve sosyal medya üzerinden servis edilen açıklamada, saldırıların Doha Anlaşması'nı ihlal ettiği vurgulanarak, böylesi saldırıların Taliban'ın vereceği bir karşılığı kışkırttığını, sorumluluğun tamamen ABD'ye ait olduğu belirtildi.

ABD, 10 Aralık tarihinde Kandahar ilinin Zari ilçesinde sivil alanlara bombardıman düzenlemiş, saldırıların ardından Taliban benzeri bir açıklama yayınlayarak ABD'yi uyarmıştı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum