ABD heyeti 'Suriye'de güvenli bölge' görüşmesi için Türkiye'ye geliyor

ABD heyeti 'Suriye'de güvenli bölge' görüşmesi için Türkiye'ye geliyor

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD’den bir heyetin Suriye’de sınır boyunca güvenli bölge kurulmasını görüşmek üzere gelecek hafta Türkiye’yi ziyaret edeceğini söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD’den bir heyetin Suriye’de sınır boyunca güvenli bölge kurulmasını görüşmek üzere gelecek hafta Türkiye’yi ziyaret edeceğini söyledi. Milli Savunma Bakanlığı da heyet ile güvenli bölge hakkındaki görüşmelere devam edileceğini açıkladı.

Aksoy, ABD ile güvenli bölge görüşmelerinin durumu hakkındaki sorulan sorunun ardından “Mutabakat sağlamış değiliz ve beklentilerimiz karşılanmış değil. Haftaya bir heyet gelecek ve görüşmeler devam edecek. Yeni teklifleri değerlendireceğiz” diye konuştu.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da ABD heyetinin 4 Ağustos’ta Ankara’ya geleceği ve 5 Ağustos’tan itibaren ‘güvenli bölge’görüşmelerine devam edileceği bildirildi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.