'ABD İHA'ları Türkiye'nin bilgilerini PKK'ya aktarıyor'

'ABD İHA'ları Türkiye'nin bilgilerini PKK'ya aktarıyor'

ABD'ye ait İHA'nın Adana'da düşmesiyle yeni bir tartışma konusu gündeme geldi.

ABD'ye ait İHA'nın Adana'da düşmesiyle yeni bir tartışma konusu gündeme geldi.

Geçtiğimiz gün ABD'ye ait silahlı İHA Adana'daki İncirlik Üssü'nden havalandıktan sonra Ceyhan'da bir tarlaya düştü. "MQ-1 Predator" tipi olduğu belirtilen silahlı insansız hava aracının (SİHA) düşüş sebebi henüz netlik kazanmış değil.


Düşen İHA'nın enkazı

"ABD İHA'ları PKK'ya bilgi aktarıyor"

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, PKK saflarında savaşıp daha sonra ayrılan birisinin ifadelerinde, ABD'ye ait uçakların sınırın Türkiye tarafında yaşanan askeri hareketliliği gözetleyerek, elde edilen bilgilerin PKK’ya aktarıldığını söyledi.

TSK’nın Afrin, Tel Rıfat, Tel Abyat ve Menbic bölgelerine dönük artan hareketliliğinden sonra ABD'ye ait İHA'ların sayısında artış yaşandığının ifade edildiği haberde, 17 Ağustos perşembe akşamı Ceyhan’da düşen İHA'nın, PKK’nın Amanos’ta artan hareketliliğine istihbari destek sağlamaya yönelik olabileceği belirtiliyor.

ABD'ye ait düşen İHA ile ilgili açıklama yapan ABD’li Albay David Eaglin, kaza nedeninin yapılacak araştırmadan sonra ortaya çıkarılacağını belritti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.