ABD ile 'belli konularda' ön mutabakat sağlandı

ABD ile 'belli konularda' ön mutabakat sağlandı

Yaptırım krizi sonrası ABD ile belli konularda mutabakat sağlandı. Ankara'dan bir heyet bir iki gün içinde Washington'a gidecek.

ABD Hazine Bakanlığı tarafından açıklanan yaptırım kararı sonrası iki ülke arasındaki diplomatik görüşmelerle ilgili olarak belli konularda ön mutabakat sağlandığı duyuruldu.

Diplomatik kaynaklar, "Türkiye, iyi niyetli bir şekilde görüşmeleri devam ettirirken, belli konularda ön mutabakat sağlandı" ifadelerini kullandı.

Reuters'ın haberine göre, diplomatik diyalog ve yapıcı tutumun devam ettirilmesi hususundan karşılıklı memnuniyet dile getirildi. Görüşmelerin yüzyüze görüşmelerle devam ettirilmesi kararı alındı. Bu çerçevede ön mutabakata varılan belli konularla ilgili detaylı görüşmelerde bulunmak ve süreci daha ileri taşımak için Ankara'dan bir heyetin bir iki gün içinde Washington DC'ye gideceği öğrenildi.

Haberin yayınlandığı sırada Türkiye hükümetinden yetkililere ulaşılamadı, ABD Dışişleri Bakanlığı ise konuyla ilgili soruya yanıt vermedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.