ABD ile Çin arasında 'çip savaşı' kapıda

ABD ile Çin arasında 'çip savaşı' kapıda

ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo, ülke içi yarı iletken imalatını desteklemeye yönelik yasanın fonların Çin’de üretime gitmesini önleyen kuralları içermesi gerektiğini söyledi.

ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo, ülke içi yarı iletken imalatını desteklemeye yönelik yasanın fonların Çin’de üretime gitmesini önleyen kuralları içermesi gerektiğini, ancak bu gibi yasa detaylarının Kongre’ye sunulmasının sonraya bırakıldığını söyledi.

Raimondo Perşembe günü New York’ta Bloomberg muhabirleri ve editörlerine verdiği söyleşide, “Kongre, bu konuda, eğer varsa, ne gibi yasal koruma tedbirleri alacağına ya da bunu daha sonraya erteleyip, konuyu düzenlemeler yoluyla çözmesi için Ticaret Bakanlığı’na bırakıp bırakmamaya karar verecek. Ancak bu bizim çözmemiz gereken bir durum. Niyetimiz kendimizi Çin’den korumak” dedi.

Yönetim ve Kongre’nin bu yasal koruma tedbirlerini belirleyeceğini söyleyen Raimondo, nihai tasarı konusunda müzakerelerin sürmesinden dolayı, bu konunda ayrıntıları konuşmak için çok erken olduğunu sözlerine ekledi.

Bloomberg’de geçen ay çıkan bir haberde, Biden yönetiminin son zamanlarda, Intel Corp.’un Çin’de üretimi artırmaya yönelik bir planını, güvenlik endişelerinden dolayı geri çevirdiği ve bu durumun, ABD’deki çip darlığını aşmaya yönelik bir planın rafa kaldırılması anlamına geldiği kaydedildi.

Dünyanın en büyük çip üreticisi Intel, konu hakkında bilgiye sahip kaynakların Bloomberg’e verdiği bilgiye göre, Çin’in Chengdu kentinde silikon plakalar üretmek için bir fabrikayı kullanma teklifinde bulundu.

Şirket yöneticileri, Çin planını küresel bazda yarı iletken darlığını aşmaya yardımcı olacak bir adım olarak sundu. Intel, aynı zamanda, ABD’deki ayak izini genişletmek için Çip Yasası’ndan fon sağlamanın yollarını arıyor.

Kaynak: Bloomberg HT

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.