ABD ile F-16 müzakereleri Türkiye'de devam edecek

ABD ile F-16 müzakereleri Türkiye'de devam edecek

Milli Savunma Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden yayımladığı bir açıklamaya göre, Türkiye-ABD Savunma Bakanlıkları arasında Yüksek Düzeyli Savunma Grup Toplantısı Washington/ABD’de icra edildi.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye ile ABD arasında Yüksek Düzeyli Savunma Grup Toplantısı’nın Washington’da yapıldığı, bir sonraki toplantının Türkiye’de yapılması konusunda da mutabakata varıldığı belirtildi.

Açıklamada, “Olumlu ve yapıcı bir ortamda geçen toplantıda askeri heyetler arasında ikili ve bölgesel savunma güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunuldu” denildi.

F-16 tedariki ve mevcut F-16 savaş uçaklarının bir kısmının modernize edilmesi dahil bazı konuları görüşmek üzere askeri heyet ABD’ye gitmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 zirvesi sonrasında düzenlediği basın toplantısında ABD Başkanı Joe Biden ile yapılan görüşmede F-16 konusunun da gündeme geldiğini söylemişti.

Erdoğan, "Elimizdeki F-16'ların modernizasyonu veya yeni F-16'lar verilmesi konusu gündeme geldi. Savunma bakanlarımız süreci takip ediyorlar. Bu konuyla ilgili Sayın Biden'ın olumlu yaklaşımını gördüm." diye konuşmuştu.

G20 zirvesi dönüşü medya mensuplarına açıklamalarda bulunan Erdoğan şöyle demişti:

Biden “Çok kısa zamanda netice alamayabiliriz. Biliyorsunuz iki farklı bölümden, Temsilciler Meclisi ve Senato’dan geçiyor. Malum, durum 50-50 ama ben elimden geleni yapacağım” dedi. Ben de kendisine “Bunu başarabileceğinize inanıyorum ve bu konuda şu anda ağırlığın sizde olduğunu görüyorum” dedim.

İnşallah Savunma Bakanlarımız da birbirleriyle görüşmeleri devam ettirecekler. Bugünkü toplantıya katılan arkadaşlarımızın bu işi yakın markajda tutmasıyla inşallah bunu nihayetlendirirsek, burada iki tane önemli başlığımız olacak; biri tedarik, biri de elimizdeki F-16’ların modernizasyonu. Bunların da o arada inşallah yapılma durumu söz konusu olacak.

Kaynak: Bloomberg HT

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.