ABD ile İsrail arasında 3,1 milyar dolarlık askeri anlaşma

ABD ile İsrail arasında 3,1 milyar dolarlık askeri anlaşma

ABD ile İsrail arasında helikopter ve yakıt ikmal uçaklarını kapsayan askeri satın alma anlaşması imzalandığı bildirildi.

İsrail, ABD’den 12 CH-53K helikopteri, ve iki adet Boeing KC-46 yakıt ikmal uçağı satın almak üzere anlaşma imzaladı. İsrail Savunma Bakanlığı’nın açıkladığı anlaşmanın, yaklaşık 3,1 milyar dolar civarında olduğu belirtiliyor.

İsrail Savunma Bakanlığı açıklamasına göre, söz konusu anlaşma İsrail’in hava savunma kapasitesini yenileme girişimleri kapsamında yapıldı. Anlaşma İsrail’e arzu etmesi durumunda 6 helikopter daha satın alma opsiyonu sunuyor.

Anlaşma uyarınca ilk helikopterler İsrail’e 2026 yılında teslim edilecek. Yakıt ikmal uçağının teslimatının da 2025 yılında önce yapılması beklenmiyor.

İsrail Hava Kuvvetleri, 4 adet daha satın almak istediği yakıt ikmal uçağının teslimatının, mümkün olduğunca kısa sürede yapılmasını istediğini açıkladı.

İsrail medyası da özellikle İran’a karşı olası bir hava harekatında yakıt ikmal uçaklarının son derece önemli bir rol oynayacağını belirtiyor.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

wp-005.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.