ABD ile yapılan 'vize krizi' görüşmesi olumlu geçti

ABD ile yapılan 'vize krizi' görüşmesi olumlu geçti

Vize krizi ile ilgili ABD heyetinin bazı şartlar öne sürdüğü dile getiriliyordu.

Vize krizi ile ilgili ABD heyetinin bazı şartlar öne sürdüğü dile getiriliyordu. Türkiye'nin ise "Ön şart kabul etmiyoruz" dediği ve görüşmelerin ön şartsız başladığı duyuruldu.

Vize kriziyle ilgili ABD heyeti ile yapılan görüşme bitti. Dışişleri kaynakları görüşmenin olumlu geçtiğini ifade etti. Vize krizi görüşmesi ile ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye dayatmalara karşı boyun eğmez. Kabul edemeyeceğimiz şartları başından reddederiz" demişti.

Görüşmeler olumlu geçti

Dışişleri Bakanlığı'nda ABD heyeti ile yapılan görüşmeler sona erdi. Dışişileri kaynakları vize kriziyle ilgili gerçekleşen görüşmenin olumlu geçtiğini ifade etti.

ABD ile temaslar sürdürülecek

Ayrıca Dışişleri kaynaklarından yapılan yeni açıklamada, "ABD ile temasların sürdürülmesine" karar verildiği belirtildi.

Dışişleri kaynaklarından yapılan açıklamada "ABD heyetiyle bugün Dışişleri Bakanlıkları Müsteşar Yardımcıları başkanlığında İçişleri ve Adalet Bakanlıklarımızdan temsilcilerin de katılımıyla görüşme yapılmıştır.

Yapılan görüşmeler çerçevesinde vize konusunda bir an önce normale dönülmesi yönünde temasların sürdürülmesine karar verilmiştir. Adli ve güvenlik konularında bir Ortak Çalışma Komitesi kurulması konusu da bu çerçevede yapıcı şekilde ele alınmıştır"   denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.