ABD ile YPG'den Suriye'de yeni devriye

ABD ile YPG'den Suriye'de yeni devriye

ABD askerlerinin YPG/PKK denetiminde bulunan Suriye'deki Derbesiye köyünde devriye düzenlediği bildirildi.

Fransız haber ajansı AFP, ABD askerlerinin Türkiye-Suriye sınırında yer alan ve YPG/PKK denetiminde bulunan Derbesiye köyünde devriye yaptığını bildirdi.

AFP'nin muhabiri, üzerlerinde ABD bayraklı üniformalar bulunan askerleri taşıyan üç zırhlı aracın Pazar günü köye gittiğini belirtti. Muhabir, araçlarda da ABD bayrağı bulunduğunu aktardı.

Geçen hafta obüs atışı yapıldı, ABD tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta yaptığı açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde yeni bir operasyon başlatılacağının sinyalini vermişti.

Erdoğan, "Fırat'ın doğusundaki terör yapılanmasını da çökerteceğiz. Planımızı programımızı da yaptık. Geçtiğimiz günlerde buna da başladık. Yakında terör örgütünün tepesine ineceğiz. Bir gece ansızın gelebiliriz" diye konuşmuştu.

Geçen hafta Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin kuzeyindeki bazı noktalara obüs atışı gerçekleştirmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Robert Palladino bunun ardından, "Suriye'nin kuzeybatısında ABD askeri personeli de o bölgedeyken gerçekleştirilen tek taraflı saldırılardan büyük kaygı duyuyoruz" açıklamasını yapmıştı.

Savunma Bakanı Hulusi Akar ise geçen hafta yaptığı açıklamada, ABD ve Türk güçlerinin Suriye'nin kuzeyindeki Münbiç kentinde ortak devriyeye başladıklarını belirtmişti.

Koalisyon Güçleri ve YPG/PKK sözcülerinden açıklamalar

AFP'nin haberine göre, Koalisyon Güçleri Sözcüsü Sean Ryan, Pazar günkü devriyenin Cuma gününden sonra bir hafta içinde yapılan ikinci devriye olduğunu, "amacın bölgedeki güvenlik ve emniyetin devam ettirilmesinin sağlanması olduğunu" söyledi. Bununla birlikte Ryan, devriyenin düzenli bir şekilde yapılmadığını söyledi.

BBC İzleme Servisi'nin aktardığına göre, YPG/PKK'ya yakın haber ajansı ANHA da, ABD askerleri ve YPG/PKK üyelerinin birlikte devriye yaptıklarını gösterdiğini belirttiği bir video yayımladı.

Konuyla ilgili Türkiye'den henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.