ABD Irak-Suriye sınırında Haşdi Şabi'yi vurdu: 35 ölü

ABD Irak-Suriye sınırında Haşdi Şabi'yi vurdu: 35 ölü

Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) bağı güçler İran destekli Haşdi Şabi milislere hava saldırısı düzenledi.

Haşdi Şabi çatısı altında yer alan Ketaib Seyid Şuheda'dan yapılan yazılı açıklamada, "ABD güçleri, Irak-Suriye hattında yer alan birliklerimizi şiddetli top atışlarıyla vurdu." denildi.

Haşdi Şabi Komutanı Ali Haşim Huseyni, bombardıman sonucu 35 kişinin öldüğünü, 25 de yaralı olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan Haşdi Şabi Komutanı Ali Haşim Huseyni şunları söyledi: "ABD uçakları Seyid Şuheda Ketibeleri'ni bombaladı. Yaralılar Irak'taki çeşitli hastanelerinde tedavi görüyorlar. Bazılarının durumu çok ağır. Vurulan yer Baac kentine 20 kilometre yakınlıkta ve tam Irak-Suriye sınırında yer alıyor. Kasti bir saldırı, şiddetle kınıyoruz."

Irak-Suriye sınırındaki milislere düzenlenen topçu saldırılar karşısında Irak merkezi hükümetinden "sessiz kalınmaması" istenen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"ABD'nin bu saldırısı cezasız kalmayacaktır. Irak-Suriye sınırının korunması çağrısında bulunuyoruz. ABD'nin kendi ajandası için o sınırları ele geçirilmesine izin verilmeyecektir."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.