ABD: Irak ve Suriye'deki saldırılarımızda hiçbir İranlı ölmedi

ABD: Irak ve Suriye'deki saldırılarımızda hiçbir İranlı ölmedi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Irak ve Suriye'de düzenlenen hava saldırılarında hiçbir İran vatandaşının ölmediğini belirtti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Pazartesi günü yaptığı açıklamada ABD'nin Irak ve Suriye'deki İran bağlantılı hedeflere yönelik son saldırılarında İranlıların öldüğüne dair bir bilgi olmadığını söyledi.

Pentagon Sözcüsü ve ABD Hava Kuvvetleri Tümgenerali Patrick Ryder gazetecilere yaptığı açıklamada ilk belirlemelere göre saldırılarda İranlıların ölmediğini ifade etti.

Irak ve Suriye'de düzenlenen 85 ayrı saldırıda, aralarında sivillerin ve İran destekli yerel milis grupların üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 40 kişinin öldüğü belirtilmişti.

Ryder, Cuma günkü saldırılardan bu yana Suriye'de ABD askerlerine karşı iki saldırı düzenlendiğini ancak ABD'lilerden ölen ya da yaralanan olmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Mepa News

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum