ABD Irak'ta IŞİD'e karşı operasyonlarına yeniden başladı

ABD Irak'ta IŞİD'e karşı operasyonlarına yeniden başladı

ABD, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’ye suikast düzenlenmesinin ardından askıya alınan IŞİD'e karşı Irak kuvvetleriyle düzenlenen ortak operasyonlara dün yeniden başladı.

New York Times gazetesinin isminin açıklanmasını istemeyen ABD'li bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), IŞİD'in mevcut durumdan faydalanmasını engellemek amacıyla Bağdat hükümeti ordusuyla ortak mücadelesine mümkün olan en kısa sürede devam etmek istiyor.

AFP muhabirinin New York Times gazetesinin haberi hakkındaki sorusuna Pentagon’dan bir cevap gelmedi.

ABD, 3 Ocak’ta Bağdat’ta Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis'in konvoyuna hava saldırısı düzenleyerek öldürmüştü.

Irak Parlamentosu, 5 Ocak'ta olağanüstü oturum düzenleyerek, ABD dahil ülkedeki tüm yabancı güçlerin askeri varlığının sonlandırılması yönünde bir karar almıştı.

ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı Uluslararası Koalisyon aynı gün yaptığı açıklamada, ülkedeki eğitim faaliyetleri ve operasyonların askıya alındığını duyurmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, bu süreçte 5 bin 200 ABD askerinin ülkeden çıkmasını istemeleri halinde Bağdat hükümetine ekonomik yaptırım uygulamakla tehdit etmişti.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.