ABD Irak'taki askeri üslerini boşaltmaya devam ediyor

ABD Irak'taki askeri üslerini boşaltmaya devam ediyor

ABD son dönemde Irak'taki 9 askeri üssünden 4 tanesini boşalttı.

Iraklı güvenlik kaynaklarının açıklamasına göre ABD ve uluslararası koalisyon askerleri, Enbar vilayetindeki Habaniyye Üssü’nü Irak ordusuna devrederek aynı kentteki Ayn el Esed Üssü’ne çekildi.

Son üs ile beraber iki hafta içerisinde ABD askerlerinin Irak’ta boşalttığı üs sayısı 4 oldu.

ABD Irak’ta 9 üsten 4’ü boşalttı

ABD’nin Irak’taki 9 askeri üssünde yaklaşık 5 bin civarında askeri bulunuyor.

Bu askerler 2014’ten beri, IŞİD’e karşı mücadele kapsamında Irak ordusu ve Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) Peşmerge güçlerine eğitim, donanım ve operasyonel destek veriyor.

Son bir haftada Kaim, Kayyara, K1 ve Habaniyye askeri üslerini Irak ordusuna devreden ABD’nin Bağdat’ta Victory ve Taci, Enbar’da Ayn el Esed, Erbil’de Harir ve Erbil Havaalanı ile Salahaddin’de Beled askeri üssünde varlığı sürüyor. 

Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Myles B. Caggins, K1 askeri üssün devrinde yaptığı açıklamada ABD güçlerinin Irak’taki bazı askeri üsleri boşaltacağını, ancak uluslararası koalisyon güçlerinin Irak’taki varlığını sürdüreceğini söylemişti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.