ABD Irak'taki askerlerini çekiyor

ABD Irak'taki askerlerini çekiyor

ABD yönetimi, Bağdat'la yapılan görüşmelerinde ardından gelecek aylarda Irak'taki askerlerini azaltacağı taahhüdünü verdi.

Irak Parlamentosu'nda ülke topraklarında bulunan ABD askerlerine ilişkin tartışmalar sürerken ABD yönetimi, Bağdat'la yapılan görüşmelerinde ardından gelecek aylarda Irak'taki askerlerini azaltacağı taahhüdünü verdi.

ABD ve Bağdat yönetimleri tarafından yapılan ortak açıklamada, "İki ülke, IŞİD tehdidinin ortadan kaldırılması yönünde kaydedilen önemli ilerlemeler ışığında, ABD'nin önümüzdeki aylarda kuvvetlerini Irak'tan çekmeye devam etmesinde anlaştı" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, "ABD, Irak'ta kalıcı üsler ya da kalıcı askeri varlıklar kazanmaya çalışmadığını veya talep etmediğini yineledi" denildi.

Uluslararası koalisyon Irak’ta varlığını sürdürecek

Irak ise, bir dizi roket saldırısının ardından ABD askerlerinin bulunduğu üsleri koruma sözü verdi.

ABD ve uluslararası koalisyon askerleri geçen mart ve nisan aylarında Anbar'daki Kaim Askeri Üssü, Musul’daki Musul'daki Kayyara Üssü, Kerkük'teki K1 Askeri Üssü ile Habani’ye Üssü’nü boşaltarak Irak ordusuna devretmişti.

Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Myles B. Caggins yaptığı açıklamada, ABD güçlerinin Irak’taki bazı askeri üsleri boşaltacağını, ancak koalisyon güçlerinin Irak’taki varlığını sürdüreceğini söylemişti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.