ABD: İran ile nükleer müzakereler başarısız olursa ordumuz hazır

ABD: İran ile nükleer müzakereler başarısız olursa ordumuz hazır

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı Komutanı General Kenneth McKenzie, İran ile devam eden müzakerelere ilişkin açıklamada bulundu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Kenneth McKenzie, İran ile devam eden müzakerelere ilişkin açıklamada bulundu.

Time dergisine yaptığı açıklamada McKenzie, ABD Başkanı Joe Biden'ın "İran'ın nükleer silah edinmesine izin verilmemesi gerektiği" yönündeki ifadesini aktardı.

McKenzie sözlerine şöyle devam etti:

"Diplomatlar bu süreçte birinci sıradalar. Ancak CENTCOM, her zaman uygulayabileceğimiz çeşitli planlara sahip, eğer talimat alırsak."

McKenzie ABD'nin halen süreci diplomatik yollarla sürdürmekte ısrarcı olduğunu belirtirken, Amerikan ordusunun da İran'ın nükleer silah edinmesine engel olmaya hazır bulunduğunu kaydetti.

İran'ın nükleer programına karşı tutum

Özellikle İsrail'in ABD'yi İran'a karşı bir askeri operasyon konusunda ikna etmeye çalıştığı biliniyordu.

Ağustos ayında İsrail Başbakanı Naftali Bennett ile ABD Başkanı Biden arasındaki görüşmede İsrail tarafı ABD'yi ikna etmeye çalışmıştı.

Ancak ABD'nin diplomatik süreçte ısrarcı olduğu dikkat çekmiş, İsrail de askeri planlarını ertelemek durumunda kalmıştı.

Son dönemde ABD'nin Ortadoğu'dan çekilme yönünde bir politikaya sahip olduğu dikkat çekiyor.

ABD'nin bölgedeki savaşlarla meşgul olması, özellikle Çin ve Rusya'nın etkinliğini artırmasına olanak sağlamıştı. Amerikan yönetiminin son dönemde daha çok ABD'nin iç sorunlarına, bunun yanı sıra Doğu Avrupa ve Doğu Asya'ya yönelme stratejisi benimsediği gözlemleniyor.

ABD'nin İran ile anlaşmaya varıp gerginliği tırmandırmama politikası izlemeyi hedeflediği belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.