ABD: İran ile savaş istemiyoruz

ABD: İran ile savaş istemiyoruz

ABD'li yetkililer ABD-İran hattında yaşanan gerilime ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD yönetimi İran ile savaş istemediğini vurguladı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Pentagon'da yaptığı görüşme öncesinde açıklamalarda bulunan Austin, "ABD güçlerine yönelik saldırılara müsamaha göstermeyeceğiz. ABD'yi ve birliklerimizi savunmak için gerekli tüm adımları atacağız." ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise "Saldırıya karşılık vereceğiz ve bu karşılık çok düzeyli olabilir, aşamalı olarak gelebilir ve zaman içinde sürdürülebilir" dedi.

Ancak Biden yönetimindeki yetkililer, gerilimin tırmanmasını istemediklerinin altını çizdi. Pentagon da İran'ın bir savaş istemediğini kaydetti.

Pentagon sözcüsü Sabrina Singh gazetecilere verdiği demeçte, "Kesinlikle bir savaş istemiyoruz ve açıkçası İran'ın ABD ile savaşmak istediğini de görmüyoruz." dedi. Pentagon'un İran'ın da savaş istemediğine inandığını sözlerine ekledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby de "İran rejimiyle askeri yoldan bir çatışma arayışında değiliz" dedi ve Biden'ın yanıt seçenekleri üzerinde çalıştığını sözlerine ekledi.

İran destekli grupların geçtiğimiz gün Ürdün'de düzenledikleri saldırıda 3 Amerikan askeri ölmüştü.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum