ABD: İran'a karşı tam teyakkuzdayız

ABD: İran'a karşı tam teyakkuzdayız

İran Şam'daki saldırıya karşı "kararlı bir karşılık verme" hakkını saklı tuttuğunu açıkladı.

ABD'li bir yetkili Cuma günü yaptığı açıklamada, İsrail'in Suriye'deki İran elçiliğini vurmasına karşılık olarak İran'ın bölgedeki İsrail ya da Amerikan varlıklarını hedef alabileceği olası bir saldırıya karşı ABD'nin teyakkuzda olduğunu ve hazırlık yaptığını söyledi.

Yetkili, CNN'in önümüzdeki hafta içinde bir saldırı olabileceği yönündeki haberini doğrularken "Kesinlikle yüksek bir teyakkuz halindeyiz" dedi.

İsrail savaş uçaklarının Pazartesi günü İran'ın Şam'daki büyükelçiliğini bombalaması sonucu İranlı üst düzey bir askeri komutan ölmüş ve bölgede gerilim bir anda artmıştı.

İran Devrim Muhafızları, saldırıda aralarında Kudüs Gücü'nde üst düzey bir komutan olan Muhammed Rıza Zahidi'nin de bulunduğu 7 İranlı askeri danışmanın öldüğünü açıkladı.

İran "kararlı bir karşılık verme" hakkını saklı tuttuğunu açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden Perşembe günü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde İran'dan gelen tehdidi ele aldı.

Biden yönetiminden üst düzey bir yetkili, "Ekiplerimiz o zamandan beri düzenli ve sürekli temas halinde” dedi ve ABD'nin İran'dan gelebilecek tehditlere karşı İsrail’e tam destek verdiğini söyledi.

Kaynak: Mepa News, Reuters

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.