ABD İran'ın Husilere gönderdiği bir silah sevkiyatını ele geçirdiğini açıkladı

ABD İran'ın Husilere gönderdiği bir silah sevkiyatını ele geçirdiğini açıkladı

İran'ın Yemen'deki Husilere silah ve askeri destek sağladığı biliniyor.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından Perşembe günü yapılan açıklamada, ABD kuvvetlerinin 28 Ocak'ta Umman Denizi'nde bir teknede Yemen'de Husilerin kontrolündeki bölgelere gönderilmek üzere İran'dan yola çıkan gelişmiş konvansiyonel silahlar ve diğer silah yardımlarını ele geçirdiği belirtildi.

Gemide orta menzilli balistik füze parçaları, patlayıcılar, insansız sualtı/deniz aracı (UUV/USV) parçaları, askeri sınıf iletişim ve ağ ekipmanları, tanksavar güdümlü füze fırlatma düzenekleri ve diğer askeri bileşenleri içeren 200'den fazla paket bulunduğu belirtildi.

CENTCOM Komutanı Michael Erik Kurilla, "İran'ın Husilere gelişmiş konvansiyonel silahlar sağlamaya devam etmesi, uluslararası deniz taşımacılığının güvenliğini ve ticaretin serbest akışını baltalamaya devam ediyor" dedi.

Yemen'deki Husiler, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına karşı Filistinlilerle dayanışma içinde hareket ettiklerini söyleyerek Kasım ayının ortasından bu yana uluslararası ticari gemilere karşı defalarca insansız hava araçları ve füzelerle saldırılar düzenlediler.

Kaynak: Mepa News, Reuters

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum