ABD: İran'ın İsrail saldırısı her an gerçekleşebilir

ABD: İran'ın İsrail saldırısı her an gerçekleşebilir

ABD'li yetkililer İran'ın İsrail'e yönelik saldırısının saatler içerisinde gerçekleşebileceğini ileri sürdü.

ABD'li yetkililer 12 Nisan Cuma günü yaptıkları açıklamada İran'ın İsrail'e yönelik misilleme saldırısının "saatler içerisinde gerçekleşebileceğini" belirtti.

CBS News'e konuşan iki ABD'li yetkili, İran'dan Cuma günü İsrail'e karşı büyük bir saldırı beklendiğini, bu saldırının muhtemelen 100'den fazla insansız hava aracı ve onlarca füzeyle düzenleneceğini öne sürdü.

Yetkililer, İsraillilerin bu büyüklükte bir saldırıya karşı savunma yapmalarının zor olduğunu ifade etti. Ayrıca yetkililere göre İran'ın İsrail ile gerilimin çok fazla artmasından kaçınmak için daha küçük ölçekli bir saldırıyı tercih etmesi de ihtimal dahilinde.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı bir seyahat uyarısı yayınlayarak İsrail'deki Amerikalıları uyardı. Bu kapsamda ABD vatandaşlarından, İsrail'in Demir Kubbe füze savunma sistemi tarafından daha iyi korunan büyük şehirlerin dışına seyahat etmemeleri istendi. Ayrıca Hindistan da vatandaşlarını İran ve İsrail'e seyahat etmemeleri konusunda uyardı.

Güvenlik uzmanı ve İsrail'in ulusal istihbarat teşkilatı Mossad'ın eski yetkilisi Sima Shine CBS News'e yaptığı açıklamada yaşanan gerilimin bölge için tehlikeli bir an olduğunu ifade etti. Shine, topyekun bir savaşa dair endişenin hem İsrail'de hem de İran'da yüksek olduğunu savundu.

Ancak Shine her iki tarafın da aslında bölgesel bir çatışma istemediğine inandığını vurguladı.

Shine'a göre İran için ikilem, İsrail'in saldırısına yanıtı nasıl vereceğini bulmak, ancak bunu daha fazla gerilime yol açmayacak şekilde yapmak. Aynı şekilde Shine, İsrail'in de İran'a karşılık verirken itidalli davranmayı seçebileceğini ifade etti.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.