ABD: İsrail ordusundaki beş birim insan hakları ihlalleri gerçekleştirdi

ABD: İsrail ordusundaki beş birim insan hakları ihlalleri gerçekleştirdi

ABD, İsrail ordusu bünyesindeki beş askeri birimin insan hakları ihlalleri gerçekleştirdiğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail ordusu içerisindeki beş askeri birimin ağır insan hakları ihlallerinden suçlu bulunduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı, 7 Ekim'den önce işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik "ağır insan hakları ihlallerinin doğruladığını" söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel şu ifadeleri kullandı:

"Dikkatli bir sürecin ardından, beş İsrail biriminin ağır insan hakları ihlallerinden sorumlu olduğunu tespit ettik. Bunların hepsi 7 Ekim'den çok daha önceki olaylardı ve hiçbiri Gazze'de gerçekleşmedi. Bu birimlerden dördü bu ihlalleri etkili bir şekilde düzeltti ki ortaklarımızın da bunu yapmasını bekliyoruz. Kalan bir birim için ise İsrail hükümetiyle istişarelerimiz ve temaslarımız devam ediyor."

Patel ihlallerin silah transferlerini etkilemeyeceğini söyledi.

ABD'nin, İsrail ordusunda emir komuta zinciri içerisinde bu ihlallere imza atılmasına rağmen, doğrudan İsrail'i değil ordu içindeki birimleri sorumlu tutması dikkat çekti.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, İsrail askeri birliklerine yönelik bir incelemenin devam ettiği sinyalini vermişti.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.