ABD İsrail'e destek için kendi halkına savaş açtı

ABD İsrail'e destek için kendi halkına savaş açtı

ABD yönetimi, İsrail'i boykot eden eyaletlere doğal afet yardımını kesme kararı aldı.

ABD yönetimi, İsrailli olan ya da İsrail'de faaliyet gösteren şirketleri boykot eden Amerikan eyaletleri ve bölgelerine yaptırım uygulamaya hazırlanıyor.

Bu kapsamda söz konusu bölgeler, doğal afetlere hazırlık için verilen federal fonlardan mahrum bırakılacak.

Federal Acil Durum Yönetim Ajansı Cuma günü yaptığı açıklamada, "sel, hortum, kasırga ve yangın gibi doğal afetlerin yanı sıra terör saldırıları ve siber sorunlardan korunmaları için eyaletlere yaklaşık 1 milyar dolar tahsis edeceğini" duyurmuştu. Bu yaklaşık 2.2 milyar dolarlık daha geniş bir fonun parçasıydı.

Reuters'ın incelediği 11 ajans hibe bildirimine göre, bu fonun en az 1.9 milyar dolarlık kısmı, eyaletlerin İç Güvenlik Bakanlığı'nın Nisan ayında ortaya koyduğu koşullara uyması şartına bağlanmış durumda. Eyaletlerin hak kazanmak için "özellikle İsrail şirketlerle, ayrıca İsrail'de veya İsrail ile iş yapan şirketlerle ticari ilişkilerini kesmemeleri" şartı aranıyor.

30'dan fazla ABD eyaletinde halihazırda "kamu kuruluşlarının İsrail'i boykot etmediklerini ve etmeyeceklerini belgelemelerini" gerektiren yasalar bulunuyor.

Son dönemde özellikle Gazze Şeridi'ndeki soykırım sebebiyle İsrail yönetimiyle çalışan firmalara yönelik boykot çağrıları artmış durumda. Kısa bir süre önce bu konuda BM Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, aralarında Google, Amazon ve Microsoft gibi büyük teknoloji firmalarının da bulunduğu 60'tan fazla şirketin adını verdiği bir rapor yayınlamıştı.

Albanese raporu yayınladıktan sonra ABD tarafından yaptırıma tabi tutulmuştu.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum