ABD: İsrail'e sınır çizmiyoruz

ABD: İsrail'e sınır çizmiyoruz

İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekatının olası ateşkes çabalarını nasıl etkileyeceği belirsiz.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını genişletmesi üzerine Beyaz Saray Cuma günü "ABD'nin İsrail'e sınırlar dikte etmeye çalışmadığını" söyledi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik dün başlattığı yeni saldırısı, ABD'nin Gazze'deki sivillere yakıt ve yardım ulaştırılması için insani bir duraklama ayarlamaya çalıştığı dönemde geldi.

İsrail'in kara harekatının olası ateşkes çabalarını nasıl etkileyeceği ise belirsiz.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby, düzenlediği basın toplantısında İsrail'in genişletilmiş kara saldırısı hakkında yorum yapmadı. Ancak Washington'un, Hamas öncülüğündeki Filistinli grupların 7 Ekim'de İsrail'e gerçekleştirdiği saldırısnın ardından İsrail'in kendini savunma hakkını desteklediğini söyledi.

Kirby, "İsrail için kırmızı çizgiler çizmiyoruz" dedi.

Kirby, ABD'nin İsrail'le operasyonun amaçları, Gazze'deki sivillerin korunması ihtiyacı, İsrailli rehinelerin güvenli bir şekilde geri dönmesini sağlama çabası ve Gazze'deki kara operasyonlarından sonra ne olacağı konularını görüşmeye devam ettiğini söyledi.

Kaynak: Mepa News, Reuters

wp.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum