ABD İsrail'in Gazze'deki saldırılarını durduracak mı?

ABD İsrail'in Gazze'deki saldırılarını durduracak mı?

ABD'nin İsrail'in Gazze'de saldırılara devam etmemesinden yana olduğu rapor edildi.

Axios'a konuşan iki ABD'li yetkiliye göre Başkan Joe Biden geçtiğimiz Pazar günü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya, "İsrail'in Gazze'nin güneyine olası bir askeri operasyon düzenlemesinden endişe duyduğunu" söyledi.

Axios'tan Barak Ravid'in haberine göre yetkililer, Biden yönetiminin "2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'nin güneyine yapılacak bir İsrail saldırısının çok daha fazla sivil kayba yol açacağından ve bölgedeki insani krizi derinleştireceğinden son derece endişeli olduğunu" belirtti.

Buna göre ABD İsrail'e, Gazze'nin kuzeyindeki saldırıları güneyde tekrarlayamayacaklarını iletti.

Netanyahu ise Biden'a "Hamas'ı yok etme hedefine ulaşmak için güneyde bir operasyonun gerekli olduğunu ve İsrail halkının askeri operasyonun şimdi durdurulmasını kabul etmeyeceğini" belirtti.

Yetkililere göre geçtiğimiz günlerde Savunma Bakanı Lloyd Austin ve İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant arasında benzer iki görüşme yapıldı.

ABD ve İsrail, görüşmeler hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

Öte yandan, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby Salı günü verdiği brifingde Biden yönetiminin "İsrailliler Gazze'de yerlerinden edilmiş tüm insanları hesaba kattıklarını göstermedikçe güneydeki operasyonları desteklemediğini" dile getirdi.

ABD'nin bölgedeki Filistinlilerin yerlerinden edilmesine yönelik İsrail planları hakkında henüz bir karara varmadığı ve bu sebeple İsrail'in saldırılarını genişletmesinden yana olmadığı değerlendiriliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum