ABD: İsrail'in Yerleşim Politikası Endişelendiriyor

ABD: İsrail'in Yerleşim Politikası Endişelendiriyor

ABD'li yetkililer, İsrail'in Filistinlilere ait Batı Şeria ve Doğu Kudüs bölgelerindeki işgallerinden dolayı endişeli olduklarını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, İsrail hükümetinin Doğu Kudüs ve Batı Şeria bölgesinde yeni yerleşim alanları duyurmasını endişeyle takip ettiklerini söyledi.

Kirby, günlük basın toplantısında, İsrail hükümetinin Filistin topraklarında 800 yeni yerleşim yerinin inşa edileceğini duyurmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kirby, "Doğu Kudüs'te ve Batı Şeria'da yeni yerleşim yerlerinin kurulması ve toprakların daha fazla İsraillinin kullanımı için düzenlenmesi hakkında endişe duyuyoruz." dedi.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs bölgesinde 570 bin İsrailli yerleşimcinin yaşadığını belirten Kirby, bu tür adımların iki devletli çözüme hizmet etmediğini vurguladı.

Kirby, İsrail'in yeni yerleşim alanları kurmasının uzun vadede bölgedeki sorunlara çözüm olacağını düşünmediklerini ifade ederek, "Bu hareketler İsrail'in uzun vade planları hakkında ciddi soru işaretleri ortaya çıkartmaktadır,." şeklinde konuştu.

İsrail yönetimi, pazar günü yeni yerleşim bölgeleri için gerekli yasal iznin çıkarıldığını açıklamıştı. Yeni plana göre Batı Şeria'nın Ma'ale Adumim bölgesinde 560, Doğu Kudüs'ün Ramot bölgesinde 140 ve Kudüs'ün güneydoğusundaki Har Homa bölgesinde ise 100 yeni yerleşim yerine inşa izni verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.