ABD, kapsamlı bombardıman için çok sayıda savaş uçağını Afganistan'a gönderiyor

ABD, kapsamlı bombardıman için çok sayıda savaş uçağını Afganistan'a gönderiyor

ABD, Afganistan'dan çekilmesine rağmen, Taliban ilerleyişini durdurmak için bölgeye çok sayıda savaş uçağı konuşlandırıyor.

ABD, Afganistan'dan çekilmesine rağmen, Taliban ilerleyişini durdurmak için bölgeye çok sayıda savaş uçağı konuşlandıracağı bildirildi.

ABD'li yetkililerden yapılan açıklamalara göre, Afganistan'da Taliban'ın ilerleyişinin durdurabilmek için çok sayıda savaş uçağı hazırlanıyor.

Yetkililer ABD'nin AC-130 ve B-52 ağır bombardıman uçakları yanı sıra MQ9 Reaper tipi silahlı insansız hava araçlarının ve F18 savaş uçaklarının da bölgeye gönderildiğini doğruladı.

ABD, Pakistan hava sahasını da Taliban'a karşı kullanacak

Taliban'a yönelik bombardımanların, başta Katar'daki El Udeyd Hava Üssü ve ABD'nin Hint Okyanusu'ndaki uçak gemileri üzerinden yürütüleceği, Pakistan hava sahasının da saldırılar için kullanılacağı aktarılıyor.

ABD'nin sadece Taliban ilerleyişini durdurmayı değil, aynı zamanda Taliban'ın ele geçirdiği askeri imkanları da imha etmeyi hedeflediği belirtiliyor.

Sivil yaşam alanları hedef alınıyor

Son dönemde Taliban'ın ilerlediği bölgelere yönelik ABD ve Kabil yönetimi tarafından düzenlenen saldırılarda çok sayıda sivilin hayatını kaybetmiş olmasıyla birlikte, düzenlenecek yeni saldırıların ülkedeki sivil kayıplarını daha da artırmasından endişe ediliyor.

Öte yandan Taliban sözcülerinden Muhammed Naim geçtiğimiz gün TRT Arabi'de katıldığı bir programda Afganistan'da düzenlenen hava saldırılarında hastane, okul ve diğer sivil yerleşimlerin hedef alındığını, dünyanın bu durum karşısında sessiz kaldığını ifade etmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.