ABD karar değiştirdi: 'Esed’in gitmesi kaçınılmaz'

ABD karar değiştirdi: 'Esed’in gitmesi kaçınılmaz'

ABD’nin BM Büyükelçisi, Esed'in görevden alınmasının ülkesinin en önemli önceliklerinden biri olduğunu söyledi.

ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi Nikki Haley, Suriye rejimi lideri Beşar Esed’in görevden alınmasının artık ABD için Suriye savaşındaki en önemli önceliklerinden biri olduğunu söyledi.

Daha önce rejim liderinin devrilmesinin kendileri için öncelik olmadığını belirten Haley, CNN televizyonuna, Esed’in gidişinin kaçınılmaz olduğunu ifade ederek “Esed’in gitmesi tek öncelik değil. Yapmaya çalıştığımız şey açıkça IŞİD’i yenilgiye uğratmak. Nihayet siyasi sürece ilerlediğimizde, sonuç karmaşık olacağından, hızlı çözümler bulmak kolay olmayacak” dedi.

Siyasi çözüm sürecinde Esed’in görevde kalamayacağına inandıklarını belirten Haley, “Eylemlerine ve duruma baktığınızda, Esed’in yer aldığı barışçıl ve istikrarlı bir hükümet görmek zor. Bize göre rejim değişikliği yaşanacak, çünkü tüm kesimler Suriye’nin ihtiyaç duyduğu liderin Esed olmadığını görecek” diye konuştu.

Nikki Haley, Suriye’nin İdlib kentinde yaşanan ve Suriye rejimi tarafından düzenlenen kimyasal saldırı öncesinde, “Önceliğiniz artık oturup Esed’in gidişine odaklanmak olmayacak” demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.