"ABD Kobani ve Haseke'de radar sistemi kurdu" iddiası

"ABD Kobani ve Haseke'de radar sistemi kurdu" iddiası

Suriye'nin YPG kontrolündeki Kobani ve Haseke kentlerinde ABD'nin elektronik radar sistemi kurduğu iddia edildi.

YPG'ye yakın sosyal medya hesaplarında ABD'nin Kobani ve Haseke'de elektronik radar sistemi kurduğu iddiaları yer aldı. İddialara göre radar sistemi askeri nakliye uçakları ile bölgeye taşındı ve Amerikan askerleri tarafından monte edildi.

ABD'den iddialara ilişkin bir açıklama henüz yapılmazken, bölgedeki Kürt unsurlarına yakın IMP News’e konuşan YPG Sözcüsü Nuri Mahmud'un radar sisteminin kurulduğu bilgisini teyit ederek, “Koalisyon ile mutabık olduğumuz bazı konulardan biri kontrolümüzdeki Kuzey Suriye’nin güvenliğinin sağlanması, hava saldırılarına karşı korumasıdır. Hava savunma sistemi Koalisyonla planladığımız stratejilerimizden biridir” dediği belirtildi.

Mahmud, 'hava saldırısı tehditleri' konusunda ABD ile hemfikir olduklarını ifade ederek “Koalisyon radarların konuşlandırılmasıyla önemli bir adım attı. Bu olumlu bir gelişme, bölgenin tüm tehditlere karşı koruma altına alınması gerekiyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.