ABD Kongresi'nde Haşdi Şabi tasarısı

ABD Kongresi'nde Haşdi Şabi tasarısı

ABD Kongresi üyeleri, Haşdi Şabi bünyesinde yer alan 3 milis grubuyla ilgili yeni bir tasarı üzerinde çalışıyor.

ABD Kongresi üyeleri, Haşdi Şabi bünyesinde yer alan, Asaib Ehli Hak, Nüceba Hareketi ve Irak Hizbullah Tugayları isimli, İran destekli Şii milis gruplarını hazırlanan yasa taslağıyla terör listesine almaya hazırlanıyor.

Kongre üyeleri Trent Franks ve Brad Sherman tarafından sunulan tasarı, Haşdi Şabi’ye bağlı Asaib Ehli Hak ile Hizbullah ve Nuceba milis gruplarının listesine alınmasını öngörüyor.

Asaib Ehli Hak milis grubunun liderliğini Kays Hezali sürdürürken Ekrem Kabi komutasındaki Nuceba Hareketi’nin doğrudan İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı olduğu biliniyor. Geçmişte Türkiye'ye yönelik tehditlerde de bulunan Şii milis grupları IŞİD'e karşı ABD tarafından destekleniyordu.

Asaib Ehli Hak, 2014 yılında Haşdi Şabi’nin kurulmasıyla bu gruba katılan en büyük silahlı gruplardan biri. 

Nuceba Hareketi ise 2013 yılında Irak’ta kurulmuş, İran destekli bir örgüt olup İran Devrim Muhafızlarına bağlı askerlerle birlikte Suriye’de Esad rejimi saflarında savaşmasıyla tanınıyor. Örgüt Halep'in rejim güçleri tarafından ele geçirilmesinde önemli rol oynamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.