ABD Kongresi'nin kınama kararına Türkiye'den yanıt

ABD Kongresi'nin kınama kararına Türkiye'den yanıt

ABD'de Temsilciler Meclisi'nin Dış İlişkiler Komitesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumalarının karıştığı kavgayı kınayan bir tasarıyı onayladı.

ABD Temsilciler Meclisi'nin Dış İlişkiler Komitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın korumalarının Washington'da karıştığı kavgayı kınayan bir tasarıyı kabul etti.

Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan karar sonrası yaptığı yazılı açıklamada, Erdoğan'ın korumalarının göstericilere müdahalesinin 'mazur görülemez' olduğunu söyledi. Ryan, anayasal haklarını kullanan masum sivillere yönelik şiddet nedeniyle önemli bir müttefik ve NATO üyesi olan Türkiye'nin özür dilemesi gerektiğini iddia etti. 

"Gerçekleri çarpıtan yanlı bir karar"

ABD'deki Dış İlişkiler Komitesi tarafından alınan karar tasarısına Türkiye'den tepki geldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu tarafından yapılan açıklamada "Gerçekleri çarpıtan yanlı bir karar tasarısı alelacele oylanarak kabul edilmiştir. Söz konusu tasarıyı reddediyoruz" denildi.

Türkiye-ABD ilişkilerini geren kavga

16 Mayıs'ta Washington'daki Türk Büyükelçiliği rezidansının önünde meydana gelen ve 11 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kavga, Türkiye ile ABD arasında gerginliğe yol açmıştı.

Erdoğan'ı protesto etmek için toplanan kalabalık büyükelçilik konutu önünde Erdoğan'a destek için bulunan kalabalığa saldırmış, Amerikan polisinin devreye girmemesi nedeniyle Erdoğan'ın korumaları PKK sempatizanı gruba müdahale etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.