ABD: Maduro'nun diktatörlüğüne son vermenin vakti geldi

ABD: Maduro'nun diktatörlüğüne son vermenin vakti geldi

ABD'de Başkan Yardımcısı Mike Pence, Venezuela lideri Maduro'nun "diktatörlüğüne son vermenin artık vaktinin geldiğini" söyledi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Venezuela lideri Nicolas Maduro'nun devrilmesinin vaktinin geldiğini söyledi. Pence'in açıklaması, siyasi krizle çalkalanan Venezuela'da muhaliflerin planladığı büyük protesto eyleminin hemen öncesinde geldi.

Cuma günü Miami kentinde ABD'de sürgünde yaşayan Venezuelalılara hitap eden Pence, "Maduro'nun diktatörlüğüne kesin bir biçimde son vermenin artık vakti gelmiştir" dedi. Maduro ile müzakere masasına oturma çağrılarını reddeden Pence, Maduro'nun devrilmesi için tüm seçeneklerin masada olduğunu söyledi. Pence, "Zaman, diyalog zamanı değildir. Zaman, eyleme geçme zamanıdır" diye konuştu.

Düzenlenen etkinlikte Pence, sürgündeki Venezuelalıların yaşam öykülerine de kulak verdi. Pence'in katılımcıların ülkelerinde nasıl şartlarda yaşadıklarını, ne tür işkencelere maruz kaldıklarını ve ülkeden nasıl kaçtıklarını dinlediği kaydedildi. Katılımcılar etkinlikte Venezuela bayrakları sallayarak "Özgürlük" sloganları attı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.