ABD medyası başkanlık seçiminde tarafını seçti

ABD medyası başkanlık seçiminde tarafını seçti

ABD’nin önde gelen yayın organlarının önemli bir kısmı, gelecek ay yapılacak başkanlık seçiminde Demokrat Parti'nin adayı Hillary Clinton’ı destekliyor.

ABD'de başkanlık seçimine kısa süre kala Clinton ile Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump arasındaki yarış iyice gergin bir hal aldı. Önde gelen yayın organlarının çoğu, Clinton’ı desteklediklerini açıklarken bazıları ise doğrudan görüşlerini açıklamasa da yaptıkları yayınlarla Trump'ı eleştiriyor.

USA TODAY'DEN TRUMP KARŞITI MAKALE

ABD'nin en çok satılan gazetelerinden USA Today, 34 yıllık yayın tarihinde bir ilke imza atarak doğrudan başkanlık yarışına müdahil olduklarını ve Trump’a karşı tavır aldıklarını duyurdu.

Gazetenin yazı işleri kurulu tarafından yayımlanan makalede, Trump’ın başkanlığa uygun bir aday olmadığı belirtilerek, “Bu yıl önümüzdeki seçenekler, başkan olmaya layık iki adayın sadece çok farklı ideolojik farklılıklara sahip olması durumu değildir. Yazı işleri kurulumuzun ortak kararı, bu yılki seçimde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Trump’ın ABD başkanlığı için uygun bir aday olmadığı yönündedir.” ifadeleri kullanıldı.

WASHİNGTON POST TRUMP ALEYHİNDE ÇAĞRI YAPTI

Bir önceki seçimde Barack Obama’ya desteğini açıklayan Washington Post da Trump’a karşı çok net bir pozisyon almış durumda. Sık sık yazı işleri kurulu imzasıyla okurlarına Trump aleyhine çağrıda bulunan Washington Post, Trump'ın ülkeyi yönetmek için uygun bir aday olmadığını savunuyor.

Trump’ın Cumhuriyetçi Parti’den aday olabilmek için yarışırken sadece Cumhuriyetçilerin sorunu olduğunu, partinin adayı olduktan sonra ise tüm ABD'nin sorunu haline geldiğine dikkati çeken Washington Post, sık sık “Trump ABD başkanlığı için uygun değil.” ifadesini kullanıyor.

Washington Post, yazı işleri kurulu imzasıyla yayımladığı son makalede Trump’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kuklası olduğunu ileri sürdü.

NEW YORK TİMES CLİNTON'I DESTEKLİYOR

1960'da John F. Kenedy’nin Demokrat Parti'den aday olmasından bu yana sürekli Demokrat Parti adaylarına destek veren New York Times gazetesi, bu seçimde de çizgisini koruyarak Clinton’ı desteklediğini açıkladı.

ABD’nin saygın dergilerinden "The Atlantic" de yazı işleri kurulu imzasıyla bir makale yayımlayarak Clinton’ı desteklediklerini ve Trump’ın başkanlığına karşı çıktıklarını duyurdu. 159 yıllık yayın hayatında sadece üç kez adaylara desteğini açıklayan dergi, 1860'da Abraham Lincoln’dan ve 1964'te de Lydon B. Johnson’dan yana taraf olmuştu.

FP, 50 YIL SONRA BİR İLKE İMZA ATTI

Yaklaşık 50 yıllık yayın tarihinde daha önce hiçbir başkan adayına doğrudan desteğini açıklamayan Foreign Policy dergisi de bir ilke imza atarak Clinton’a destek verdiğini belirtti.

Foreign Policy'den yapılan açıklamada, “Okuyucularımızı Trump’ın başkan olması durumunda ABD’yi nasıl tehlikelerin beklediği konusunda bilgilendirmek bizim sorumluluğumuzdur.” ifadelerine yer verildi.

TV KANALLARI İKİYE BÖLÜNDÜ

ABD’nin önde gelen televizyon kanallarında ise durum, yazılı basından biraz farklı.

Trump, özellikle CNN ve MSNBC kanallarının Clinton lehine daha fazla haber yaptıklarını iddia ediyor. Cumhuriyetçilere yakınlığıyla bilinen Fox ise Clinton’un başkanlığına karşı yürüttüğü yayın politikasıyla dikkati çekiyor.

Fox TV, CNN ve MSNBC’nin adayların televizyonda canlı olarak yaptıkları açık oturumlardan sonra Trump’ın sözlerindeki hataları ön plana çıkardığını, Clinton’un sözlerindeki maddi hataların ise yeterince tartışılmadığını öne sürüyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.