ABD Meksika sınırına 3 bin 750 asker daha gönderiyor

ABD Meksika sınırına 3 bin 750 asker daha gönderiyor

ABD Savunma Bakanlığı, yasa dışı göçmenlerin ülkeye girişini engellemek için Meksika sınırına 3 bin 750 asker daha göndereceğini ve destek amacıyla sınıra gönderilen asker sayısının 4 bin 350'ye yükseleceğini açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcülüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, yasa dışı göçmenlerin ülkeye girişini engellemek için Gümrük ve Sınır Muhafaza Birimi'ne (CBP) destek amacıyla Meksika sınırına 3 bin 750 asker daha göndereceği bilgisi yer alırken, bunun ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan tarafından 11 Ocak’ta onaylandığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu ilave askerlerin görev süresinin 90 gün ile sınırlı olduğu ve sınırda konuşlandırılan toplam asker sayısının 4 bin 350’ye yükseldiği bildirildi.

Askerlerin, Latin Amerika ülkelerinden yola çıkarak Meksika sınırından ABD'ye girmek isteyen yasa dışı göçmenleri engellemek için CBP'ye destek olacağı ifade edilen açıklamada, askerlerin Eylül 2019’a kadar giriş noktalarının arasına 150 mil boyunca dikenli tel yerleştirmenin yanı sıra mobil gözetleme görevi de yapacağı kaydedildi.

Pentagon’un açıklaması, Trump’ın, sınır duvarının inşası için gerekli fonu onaylanması için Kongre’ye verdiği son tarih olan 15 Şubat’tan günler önce geldi.

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile ‘kontrol edilemeyen suçlu istilası’ olarak tanımladığı durumla başa çıkabilmek için duvarın mevcut bölümlerinin sınır boyunca uzatılması gerektiğini dile getirerek, “Meksika’dan ülkemize doğru göçmenler yürürken, Cumhuriyetçiler güçlü bir sınır sağlamak için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olmalılar. Demokratlar hiçbir şey yapmıyorlar. Duvar yoksa güvenlik de olmaz. Her taraftan insan ticareti, uyuşturucu ve suçlular. Uzak durun!” ifadelerini kullandı.

Temsilciler Meclisini kontrol eden Demokratlar, Trump'ın duvarın finanse edilmesi yönünde talebini defalarca reddederek, ABD Başkanı’nın duvar projesini, göçmenleri şeytanlaştırmak ve destekçilerine hitap etmek için siyasi bir kampanya olarak kullandığını öne sürdü.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.