ABD Meksika'ya askeri müdahalede mi bulunacak?

ABD Meksika'ya askeri müdahalede mi bulunacak?

ABD Başkanı Donald Trump'ın Meksika açıklamaları 'Askeri müdahale mi geliyor?' sorularına neden oldu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Meksika açıklamaları 'Askeri müdahale mi geliyor?' sorularına neden oldu.

Trump, Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador', geçtiğimiz gün uyuşturucu çeteleri araındaki çatışmanın ortasında kalarak öldürülenlerin ABD vatandaşı olması üzerinden 'çetelerle savaş' baskısını artırdı.

Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Trump şu ifadeleri kullandı:

"Utah'tan harika bir aile ile arkadaşlarının birbirlerine ateş eden iki korkunç uyuşturucu kartelinin arasında kalması sonucunda aralarında küçük çocukların olduğu çok sayıda muhteşem Amerikalı öldürüldü ve bazıları da kayıp durumda. Meksika bu canavarları temizlemek için..."

Trump'tan 'ABD müdahale etsin' teklifi

"Yardıma ihtiyaç duyuyor ya da talep ediyorsa, ABD müdahil olmaya ve işi çabucak ve etkili şekilde halletmeye hazır, istekli ve kabiliyetlidir. Meksika'nın muhteşem yeni Başkan'ı bunu kendine dert edindi, ama karteller o kadar büyük ve güçlü hale gelmiş ki, bazen bir orduyu yenmek için bir orduya ihtiyaç duyarsın!"

"Meksika'nın ABD'nin yardımıyla uyuşturucu kartellerine SAVAŞ açmasının ve onları yeryüzünden silmesinin zamanı gelmiştir. Sadece muhteşem yeni başkanınızın bir telefon açmasına bakar!"

Bunun üzerine Trump'a telefon açacağını duyuran Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Meksika'nın egemenliğinin korunması garantisi şartıyla ABD Başkanı ile olası güvenlik işbirliğini konuşacağını, ancak bu tür vakalarla baş edebilmek için yabancı müdahaleyi gerekli görmediğini söyledi.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.