ABD Müslüman gazeteci Sami Hamdi'yi gözaltına aldı

ABD Müslüman gazeteci Sami Hamdi'yi gözaltına aldı

ABD yönetiminin, ülkenin önde gelen Müslüman gazetecilerinden Sami Hamdi'yi gözaltına aldığı bildirildi.

Sosyal medyada özellikle İsrail'e yönelik eleştirileriyle dikkat çeken İngiltere vatandaşı Müslüman gazeteci Sami Hamdi ABD göçmenlik yetkilileri tarafından gözaltına alındı ve vizesi iptal edildi.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı sözcüsü Tricia McLaughlin, Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Bürosu'nun (ICE) San Francisco Uluslararası Havalimanı'nda Hamdi'yi durdurup gözaltına aldığını söyledi.

Hamdi'nin sınır dışı edileceği ifade edilerek, "Başkan Trump yönetiminde, terörizmi destekleyen ve Amerikan ulusal güvenliğini tehlikeye atanların bu ülkede çalışmasına veya ülkeyi ziyaret etmesine izin verilmeyecektir." denildi.

Hamdi, Cumartesi günü Kaliforniya'nın Sacramento kentinde Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) için düzenlenen bir etkinlikte konuşma yaptı ve Pazar günü, düzenlediği konuşma turu kapsamında, CAIR'in Florida'daki etkinliklerinden birinde tekrar konuşma yapması planlanıyordu.

CAIR'in Washington şubesi gözaltı kararını kınadı ve ICE'yi "kaçırdıkları gazeteciyi derhal serbest bırakmaya" çağıran bir bildiri yayınladı. Açıklamada, "ABD'de konuşma turunda olan tanınmış bir İngiliz Müslüman gazeteci ve siyasi yorumcuyu İsrail hükümetinin soykırımını eleştirdiği için kaçırmak, ifade özgürlüğüne açık bir saldırıdır." denildi.

Hamdi uzun süredir ABD'deki İsrail destekçileri tarafından hedef gösteriliyordu.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum