ABD Netanyahu'yu gözden çıkardı mı?

ABD Netanyahu'yu gözden çıkardı mı?

İsrail ve ABD savaş sonrasında Gazze'de yönetimin nasıl olacağı konusunda da anlaşmazlık yaşıyor.

İsrail savaş kabinesi üyesi Benny Gantz, ABD ziyareti sırasında Biden yönetiminden üst düzey yetkililerle görüşmeye hazırlanıyor.

Pazartesi günü başlaması beklenen görüşmelerin Başbakan Binyamin Netanyahu'yu öfkelendirdiği ve Gazze'deki savaş beşinci ayına girerken İsrail'deki bölünmenin derinleştiğine işaret ettiği bildiriliyor.

Eski bir ordu komutanı ve savunma bakanı olan Gantz'ın Başkan Yardımcısı Kamala Harris tarafından kabul edilecek olması Beyaz Saray'ın Netanyahu'ya karşı artan hayal kırıklığının bir işareti olarak görülüyor. Merkezci Ulusal Birlik partisine göre Gantz ayrıca ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan ile de görüşecek.

Gantz Salı günü, Birleşmiş Milletler'e göre kıtlığın baş gösterdiği Gazze'deki insani acıyı hafifletmek için Netanyahu'ya daha fazla yardımın geçişine izin vermesi çağrısında bulunan Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile de bir araya gelecek.

İsrail ve ABD savaş sonrasında Gazze'de yönetimin nasıl olacağı konusunda da anlaşmazlık yaşıyor.

"Geziyi zorlaştırın"

İsrail medyası, Gantz Cuma günü kendisini arayana kadar geziden haberi olmadığı anlaşılan Netanyahu'nun "Bakan Gantz'a İsrail Devleti'nin sadece bir başbakanı olduğunu açıkça belirttiğini" bildirdi.

Washington DC'deki İsrail Büyükelçiliği'ne "izinsiz" geziyi kolaylaştırmama talimatı verildiği bildirildi.

Associated Press haber ajansına ismini vermeden konuşan İsrailli bir yetkili, ziyaretin ABD ile bağları güçlendirmek, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşına desteği arttırmak ve Hamas'ı tüm İsrailli esirleri serbest bırakmaya zorlamak için planlandığını ifade ediyor.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.