"ABD olmasa dörtlü Suriye zirvesi yapılamazdı"

"ABD olmasa dörtlü Suriye zirvesi yapılamazdı"

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey, İstanbul'da gerçekleştirilen Suriye konulu dörtlü zirveye atıfta bulunarak, "ABD olmasa başarılamazdı" şeklinde konuştu.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, İstanbul'da gerçekleştirilen Suriye konulu dörtlü zirveye atıfta bulunarak, "ABD olmasa başarılamazdı" şeklinde konuştu. 

Türkiye, Rusya, Fransa ve Almanya'nın katıldığı dörtlü zirvede, muhaliflerin elinde bulunan İdlib'de kalıcı ateşkes sağlanması ve yeni Suriye anayasasının yazılması amacıyla oluşturulması planlanan Anayasa Komitesi'nin bu yıl içinde Cenevre'de toplanması için çağrı yapılmıştı.

Jeffrey, Brüksel'de gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'nin zirveye katılmamış olmasına rağmen alınan kararlarda etkisinin olduğunu ifade etti. İdlib'de bulunan birliklerin kalıcı hâle getirilmesi ve Suriye'de yeni anayasayı hazırlayacak olan komitenin yıl sonuna kadar Cenevre'de toplanması kararlarına atıf yapan Jeffrey, "Bunlar çok büyük adımlar. ABD olmasa başarılamazdı." dedi. 

Tampon bölge kurulması konusunda Türkiye ve Rusya arasında varılan İdlib mutabakatının da "büyük bir adım" olduğunu kaydeden Jeffrey, söz konusu anlaşmanın ülkedeki savaşı "dondurduğunu" belirtti. Ancak ABD'nin eski Ankara büyükelçisi Jeffrey, bölgede İŞID'le mücadelenin devam ettiğine de dikkat çekti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.