ABD ordusu ve CIA Afganistan'da 10 sivilin öldüğü saldırıyla ilgili birbirini suçluyor

ABD ordusu ve CIA Afganistan'da 10 sivilin öldüğü saldırıyla ilgili birbirini suçluyor

ABD'nin Kabile'de insansız hava aracıyla (İHA) intihar saldırganını hedef alırken, 7'si çocuk 10 sivili öldürdüğü saldırının yankıları sürüyor. ABD ordusu ve istihbaratı saldırı konusunda birbirini suçluyor.

ABD'nin Kabile'de insansız hava aracıyla (İHA) düzenlediği saldırıda 7'si çocuk 10 sivili ölmesi sonucu bu saldırının yankıları sürüyor.

ABD ordusu ve CIA saldırı konusunda birbirini suçluyor.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Kenneth McKenzie, aynı aileden 7'si çocuk 10 sivilin hayatını kaybettiği Kabil'deki saldırıyı alınan acil istihbarat üzerine gerçekleştirdiklerini öne sürerken, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ise saldırıdan hemen önce saldırı alanında sivillerin bulunduğu konusunda orduyu uyardıklarını ileri sürdü.

McKenzie'nin, 17 Eylül Cuma günü kameraların karşısına geçip 29 Ağustos'ta Kabil'de düzenledikleri saldırıda bir yardım kuruluşu çalışanının aracını hedef aldıklarını, 7'si çocuk olmak üzere 10 masum sivilin öldürüldüğünü açıklarken istihbaratı üstü kapalı eleştirmesi ordu ile istihbaratın arasını açtı.

CNN'e konuşan CIA'ya yakın kaynaklar, beyaz Toyota marka bir araca Hellfire füzesi fırlatılmadan hemen önce ABD ordusunun siviller konusunda uyarıldığını ileri sürdü.

CIA'nın sivillerin saldırı alanında ve araçta çocukların bulunduğunu acil koduyla orduya gönderdiğini belirten kaynaklar, ordunun istihbarata geri dönüş yapıp yapmadığını bilmediklerini kaydetti.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.