ABD, Özbek cihat grubunu 'terör' listesine aldı

ABD, Özbek cihat grubunu 'terör' listesine aldı

Amerikan Dışişleri Bakanlığı, İmam Buhari Ketebesi isimli grubu 'terör' listesine aldı.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı, İmam Buhari Ketibesi (İBK) isimli grubunu 'terör' listesine aldı. Bakanlık, grubu "Suriye'de savaşan en büyük Özbek grup olarak" niteledi.

Bakanlık ayrıca grubun "Nusra Cephesi ile birlikte çalışarak Suriye'nin kuzeybatısında önemli rol oynadığını" vurguladı. İBK 2015 yılından beri Suriye'de muhaliflerle aynı safta Suriye rejimine karşı savaşıyor. Grup 2015 yılında İdlib'in büyük bölümünün muhalifler tarafından kontrol edilmesinde, 2016 yılında Lazkiye ve Halep bölgesinde gerçekleşen çatışmalarda önemli rol oynadı. Raporda, İmam Buhari Ketibesi'nin Ensar el İslam, Kafkas Emirliği ile birlikte savaştığına da değinildi. 

İmam Buhari Ketibesi'nin liderliğini geçen yıl suikaste uğrayana kadar Selahaddin el Özbeki yapıyordu. Avrupa Özgür Radyosu'na göre Selahaddin el Özbeki Afganistan'da savaşmış tecrübeli bir kişiydi. Ketibe şimdi Ebu Yusuf el Muhacir isimli bir Özbek tarafından yönetiliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum