'ABD, Rakka'da kendisine hizmet birliği kuruyor'

'ABD, Rakka'da kendisine hizmet birliği kuruyor'

İddiaya göre Amerika PKK/PYD üzerinden kendine hizmet edebilecek bir birlik kuracak.

Suriye Türkiye Muhacir Ensar Kardeşliği Derneği Başkanı Zekeriya Mesut, ABD'nin PYD ile Rakka'ya başlattığı operasyona ilişkin, "ABD orada PKK'nın uzantısı üzerinden yapılanarak hava üssünden tutun da askeri yapılanmaya kadar kendine hizmet edebilecek bir birliğin kurulmasını hedefliyor." dedi.

ABD'nin Türkiye'yi rahatsız ve huzursuz edecek her türlü girişimde bulunduğunu AA muhabirine aktaran Mesut, "Hedeflerinde zayıflatmak istedikleri Türkiye'yi zor durumda bırakmak var. Tarih tekerrür ediyor. Daha önce de Osmanlı devletine karşı yapmış oldukları Haçlı seferleriyle Osmanlı'yı güçten düşürüp, zayıflatarak tamamen çökertmek vardı. Şimdi de yine aynı şekilde tarih Türkiye üzerinden tekerrür ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Rakka'da ABD'ye hizmet edecek bir birliğin kurulmaya çalışıldığını vurgulayan Mesut, şöyle konuştu:

"Eğer bombardıman sık sık devam ederse bir çok sivilin ölmesi ve alt yapının çökmesini de beraberinde getirir. Buradaki operasyon ancak büyük bir yıkımın ardından neticelenir. Operasyonun amacına baktığımız zaman yıkım, gözyaşı ve kan vardır. ABD orada PKK'nın uzantısı üzerinden yapılanarak kendine hizmet edebilecek bir birliğin kurulmasını hedefliyor. Bir anlamda ABD Rakka'da kendisine hizmet birliği kuruyor."

Rakka'da gerçekleştirilen operasyona ilişkin gelişmeleri sürekli takip ettiklerini ifade eden Mesut, ilçenin sürekli bombardımana tabi tutulması nedeniyle büyük bir yıkımla karşı karşıya kaldığına dikkati çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.