ABD, Rusya ile Ortak Operasyon Yapacak Mı?

ABD, Rusya ile Ortak Operasyon Yapacak Mı?

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, ABD ile Rusya'nın Suriye’de ortak askeri operasyon düzenleyeceği yönündeki iddialar hakkında konuştu.

Beyaz Saray, ABD’nin Rusya ile şu anda Suriye’de herhangi bir askeri operasyon düzenlemediğini bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde, ABD ile Rusya arasında Suriye’de askeri operasyon düzenlenmesi iddialarına ilişkin soruları da cevapladı.

İki ülkenin Suriye’de askeri operasyon yapılmasına yönelik anlaşmaya ulaştığına dair haberleri gördüklerini vurgulayan Earnest, “Şu anda ABD, Rusya ile askeri operasyonlar ne gerçekleştiriyor ne de koordine ediyor.” açıklamasında bulundu.

“Bir anlaşmanın sağlanabileceğine dair bazı spekülasyonlar olduğunu biliyorum” diye Earnest, “Ancak bunun gerçekleşeceği belirsiz.” diye konuştu.

Earnest, Rusya’nın Suriye’deki nüfuzunu kullanması noktasında ciddi kararlar vermesi gerektiğini dile getirerek, “Onlar ordusunu Esad rejimini desteklemek için mi yoksa radikallerin peşinden gitmek için mi kullanacağına karar vermek zorundalar. Bizim açımızdan, her ikisini yapamazsınız.” dedi.

Washington Post gazetesinin bugün yayınladığı belgeye göre, ABD yönetimi beş yıldır devam eden Suriye iç savaşının çözümü için Rusya’ya bir teklif sundu. Suriye’de ortak hedeflerin bombalanması çağrısını içeren teklif, emir komuta merkezlerinin oluşturulup, ortak hareket edilmesini kapsıyor. Ürdün’ün başkenti Amman’da kurulması önerilen merkezlerde ABD ve Rusya askerlerinin bir arada çalışması öneriliyor.

Belgede, Suriye’de IŞİD ve Nusra Cephesi hedeflerinin vurulması ve iki ülkenin istihbarat tecrübesini birleştirerek hava harekatlarıyla bu örgütlere saldırma önerileri yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.