"ABD Rusya'nın GPS bağlantısını kesebilir"

"ABD Rusya'nın GPS bağlantısını kesebilir"

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Dmitriy Rogozin, ABD’nin yaptırımlar çerçevesinden Rusya’nın GPS bağlantısını kesebileceğini, Rusya'nın kendi sistemi GLONASS'a geçmesi gerekebileceğini belirtti.

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Dmitriy Rogozin, ABD’nin yaptırımlar çerçevesinden Rusya’nın GPS bağlantısını kesebileceğini belirtti.

Rusya'nın kendi radyo-navigasyon sistemi olan GLONASS'a geçmesi gerektiğini belirten Rogozin, yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

"Bugün, ABD'nin yaptırımlar kapsamında Rusya'yı GPS navigasyonundan çıkarma ihtimalini düşündüğünü biliyor muydunuz? Bundan haberiniz var mı? Bilmiyorsunuz. Değerlendiriyorlar"

"Size 2. Soru, bu konuda kendinizi zorlamaya değer mi? Cevap veriyorum, bu konuda kendinizi zorlamamalısınız. Çünkü her akıllı cep telefonunda bu sistem (GLONASS) var. GPS’i kapattığınızda GLONASS çalışır. GPS ile aynı özelliklere sahip. Bu yüzden sorun yok."

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.