ABD savaşı uzaya taşıyacak

ABD savaşı uzaya taşıyacak

ABD Hava Kuvvetleri Sekreteri Heather Wilson, Washington’un uzayı ‘savaş eylemleri için bir alan’ olarak değerlendirdiğini açıkladı.

Wilson, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkililerine sunduğu raporda, “Uzayı savaş eylemlerinin yapılması için bir alan olarak değerlendirmeye başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Pentagon’un önümüzdeki yıl uzayla ilgili çalışmaların ‘ekonomik bakımdan karlı modernizasyonu’ ile ilgili harcamaları yüzde 20 oranında arttırmaya hazır olduğunu belirten Wilson, “Faaliyetlerimizin tüm alanlarında gücümüzü arttırmak için uzay alanında modernizasyonu öne çıkarıyoruz” diye konuştu.

Washington’un 100 milyon dolar finansman sağlanması öngörülen Space Enterprise Consortium programının geçen hafta başlatıldığını duyurduğunu hatırlatan Wilson, “Bu program sayesinde uzayda daha çok deney yapmak ve imkânlarımızı yoğun bir şekilde genişletmek için uzayda modelleme yapacağız” dedi.

Öte yandan ABD Hava Kuvvetleri Komutanı General David Goldfein, halkın ABD’li askerlerden uzayda üstünlük sağlamalarını beklediğini ve bu üstünlüğün ‘saldırıdan özgürlük ve manevra özgürlüğü’ öngördüğünü aktardı.

Kaynak: Sputnik

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.