ABD Savcılığı: Gülen'in darbedeki rolü çok tartışmalı bir konu

ABD Savcılığı: Gülen'in darbedeki rolü çok tartışmalı bir konu

"Flynn savcılık ifadesinde Türkiye hükümetiyle doğrudan temas kurduğunu kabul etti."

Rusya'nın 2016 ABD başkanlık seçimlerinin sonucunu etkilemek amacıyla müdahale ettiğine dair iddialar hakkında açılan soruşturmada anlaşmaya giden eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in katkılarına dair savcılık görüşünü mahkemeye sundu.

Savcılık, Flynn'in başkanlık seçimlerinin olduğu gün yayımlanan bir makalesinde, Türkiye'nin 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin sorumlusu olarak gösterdiği Gülen'in iade edilmesi gerektiğini yazdığını anımsattı.

Savcılık, "(Gülen'in) darbe girişimindeki sorumluluğu çok tartışmalı bir konu olup, sanığın (Gülen'in) rolüyle ilgili kaleme aldığı makale Türkiye Cumhuriyeti'nin, kamuoyunun fikirlerini etkileme çabaları için değerliydi... Sanığın yaptığı yanlış beyanlar, kamuoyunun Türkiye Cumhuriyeti'nin ABD'de yasal olarak ikamet eden bir kişinin sınır dışı edilmesini sağlama çalışmaları da dahil olmak üzere darbe girişimiyle ilgili kamuoyunun görüşlerini etkileme çabaları hakkında bilgi sahibi olma hakkına zarar verdi" dedi.

 

Flynn, The Daily Caller sitesinde seçim günü yayımlanan "Müttefikimiz Türkiye krizde ve desteğimize ihtiyacı var" başlıklı makalesinde, Gülen'in ABD'de ılımlı bir imam olarak tanınmasına karşın aslında "radikal bir İslamcı" olduğunu belirterek, ABD'nin dış politikasını Türkiye'ye öncelik verecek şekilde yeniden gözden geçirmesi gerektiğini ifade etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.