ABD Savunma Bakanı Austin yoğun bakıma alındı

ABD Savunma Bakanı Austin yoğun bakıma alındı

Hastane yetkilileri Pazar günü geç saatlerde yaptıkları açıklamada, Austin'in hastanede ne kadar kalacağının belli olmadığını belirttiler.

Walter Reed Askeri Tıp Merkezi yetkilileri, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in Pazar günü "acil bir mesane sorununa işaret eden semptomların" tedavisi için Washington'daki bir yoğun bakım ünitesine yatırıldığını söyledi.

Pentagon Basın Sekreteri Tümgeneral Pat Ryder yaptığı açıklamada, 70 yaşındaki Austin'in daha sonra görevlerini Savunma Bakan Yardımcısı Kathleen Hicks'e devrettiğini söyledi.

Hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat milletvekilleri geçtiğimiz ay Austin'i kanser teşhisini ve ardından Aralık ve Ocak aylarında hastaneye kaldırıldığını Başkan Joe Biden'a bildirmediği için eleştirmişti. Aralarında eski Başkan Donald Trump'ın da bulunduğu bazı önde gelen Cumhuriyetçiler Austin'in görevinden alınması çağrısında bulundu.

Olay Biden için bir rezaletti ve Austin televizyonda yayınlanan bir basın toplantısında özür diledi. Austin'in 29 Şubat'ta Kongre önünde konuyla ilgili ifade vermesi planlanıyor.

Bir Demokrat olan Biden, Austin'e güvendiğini söyledi.

Pentagon, bakanın hastaneye gittiğini duyurması ve görevlerini bir yardımcısına devretme kararıyla, geçen ay yaşanan siyasi kargaşanın tekrarlanmasını önlemeye kararlı görünüyor.

Hastane yetkilileri Pazar günü geç saatlerde yaptıkları açıklamada, Austin'in hastanede ne kadar kalacağının belli olmadığını belirttiler.

Yetkililer, Austin'in kanser seyrinin halen iyi olduğunu ve mesane sorununun tam iyileşme beklentisini değiştirmesinin beklenmediğini de sözlerine ekledi.

Irak'taki güçleri yöneten ve Amerika'nın ilk siyahi savunma bakanı olan emekli dört yıldızlı general Austin, geçen ay ABD güçleri Bağdat'ta İran destekli bir milis liderine karşı misilleme saldırısı başlattığında hala hastanedeydi.

Austin hakkında şu anda üç farklı soruşturma yürütülmekte olup, bunlardan biri askeri israf, dolandırıcılık ve suiistimalleri takip eden Pentagon Genel Müfettişliği tarafından yürütülmektedir.

Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi'nin Cumhuriyetçi başkanı Mike Rogers, Austin'i ifade vermeye çağırmıştı.

Austin'in Çarşamba günü Ukrayna Savunma Temas Grubu toplantısı için Brüksel'e gitmesi planlanıyor.

Hastaneye kaldırılmasının bu seyahat planlarını etkileyip etkilemeyeceği netlik kazanmadı.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum